www.delibety.com
Salát s dýní a prosciuttem
Šaláty před více než 10 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 1 dýně (máslová nebo Hokkaido)
- 150 g prosciutta
- 100 g pecorina
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička celého černého pepře
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 1 sušená chilli paprička
- hrst rukoly
- balsamico
- olivový olej
Postup
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Dýni přepulte a vyjměte z ní semena. Neyhazujte je, ale odložte stranou. Neoploupanou dýni nakrájejte na čtvrtky a vložte je do pekáčku spolu se semeny. Pokropte vše olivovým olejem. Ve hmoždíři roztlučte lžičku koriandrových semínek, černého pepře, hrubé mořské soli a jednu sušenou chilli papričku. Směs nasypte na dýni a rukama promíchejte. Pečte ji v troubě tak 30 minut, ale klidně přidejte pár minut navíc, aby byly čtvrtky dýně pěkně ožehlé.
Na velký oválný talíř naskládejte ledabyle plátky prosciutta. Na ně naložte horkou opečenou dýni a opražená semínka a vše posypte hoblinami pecorina. Přidejte pár lístků rukoly a zakápněte salát olivovým olejem a pár kapkami balsamica. Ciabatta jako příloha a vino bianco.