Jaruna
Bucatini all’ amatriciana (Makarony amatriciana)
Pasta před asi 11 roky z www.sitalemvkuchyni.cz
Ingredience
- 400g těstovin Bucatini
- 2 lžíce oleje extra virgin
- 300g guanciale – slanina
- 400g loupaných rajčat v plechovce
- 2dcl bílého vína
- 150g ovčího sýra (Pecorino romano)
- pepř
Postup
Do omáčky na makarony "all´amatriciana" se dává slanina, které se říká guanciale. Není uzená, jen sušená. Můžete použít i jinou slaninu. Podstatné je, aby pustila tuk a ten se propojil s chutí rajčat. Jen tak se vytvoří pravá chuť "all´amatriciana".
V pánvi na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, zalijeme vínem, přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opepříme a smícháme s trochou sýra. Zbytek nastrouhaného sýra necháme na ozdobu při servírování.