Sevillana
Salsa verde
ALQUIMIA před více než 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na jednu dávku salsy verde jsem potřebovala
- velkou hrst hladkolisté petržele
- lžíci kaparů
- 4 filety ančoviček naložených v oleji
- malý stroužek česneku
- lžičku hořčice (já použila dijonskou)
- lžíci vinného octa nebo citronové šťávy
- sůl
- 1/2 hrnku olivového oleje
Postup
Všechny suroviny kromě oleje vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Potom pomalu přilévejte olej tak, aby omáčka dostala polotekutou konzistenci, uvedené množství oleje berte jako maximální. Podle chuti ještě dosolte nebo přidejte ocet či citrónovou šťávu.
Pokud chcete omáčku uchovávat déle v lednici, pak jí přelijte vrstvičkou oleje, uzavřete do nádoby a tak vám vydrží k dalšímu použití.
Zkuste salsu verde použít v následujícím receptu (i když Ital by se asi křižoval): Malou cuketu nakrájejte na kostičky a opečte na oleji. Uvařte si drobné těstoviny al dente, přidejte k nim opečenou cuketu, půl dávky salsy verde a promíchejte. Podávejte teplé i studené.