Veronika Hlaváčová
Nakládaný hermelín
Předkrmy před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 hermelíny
- směs pepřů, případně i nové koření, jalovec či oblíbená kořenicí směs
- (červená) cibule, případně česnek, bobkový list
- beraní rohy nebo chilli papričky
- slunečnicový olej
Postup
Příprava jídla
Sýry podélně nařízněte tak, aby šly otevřít, ale nedokrojte. Naplňte je drceným pepřem, kolečky cibule, plátky česneku, a chcete-li, zasypte oblíbenou kořenicí směsí. Naskládejte je do sklenice tak, aby ji co nejdokonaleji vyplnily, a obložte podle chuti: pálivými paprikami, kolečky cibule, bobkovým listem, celým pepřem, česnekem, novým kořením a jalovcem. Zalijte olejem, uzavřete a nechte v chladu uležet.