Veronika Hlaváčová
Paštika z kachních jater s řepou
Pomazánky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 150 g kachních jater
- mořská sůl a hrubě mletý pepř
- 150 g másla
- 2 vejce
- 10 plátků anglické slaniny
- 150 g červené řepy, oloupané
- opečená bageta k podávání
- 2 lžíce medu
- 100 ml panenského olivového oleje
- 2 snítky tymiánu
- 20 ml bílého vinného octa
Postup
Příprava jídla
1 Řepu nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, medem, tymiánem a vinným octem. Nechte marinovat alespoň 12 hodin.
2 Játra odblaňte a dochuťte solí a pepřem. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Játra, máslo a vejce promixujte dohladka. Paštikovou formu nebo malé formičky vyložte slaninou a vlijte do nich rozmixovanou směs.
3 Troubu předehřejte na 140 °C. Paštiku přikryjte alobalem, dejte do pekáče a zalijte do poloviny výšky formy horkou vodou. Pečte 40 minut, pokud máte paštikovou formu; když máte malé formičky, bude stačit 30 minut.
4 Paštiku zatižte prkénkem a konzervami a nechte zchladnout. Studenou paštiku vyndejte z formy; podávejte s řepou a bagetou.