Hana Pokorná
Fusilli se špenátovou omáčkou
oběd víkend před více než 10 roky
Ingredience
- počet porcí: 4
- 400 g těstovin fusilli (vřetena)
- 1 stroužek česneku, pokrájený nadrobno
- 250 g mascarpone
- šťáva z 1 velkého citronu
- 30 g strouhaného parmazánu + další na posypání
- 250 g čerstvého listového špenátu
- 50 g lehce opražených piniových jadérek
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v robotu rozmixujte česnek, mascarpone, citronovou šťávu, parmazán a zhruba polovinu špenátu na hladkou omáčku.
Fusilli důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte omáčku, piniová jadérka a zbývající špenátové listy a na mírném ohni minutu dvě povařte, jen aby lístky špenátu zavadly. Osolte, opepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.
zdroj: www.apetitonline.cz