www.delibety.com
Křupavé cibulové kroužky
Tapas před více než 10 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- Mouka 250 g
- Prášek do pečiva 1 lžička
- Podmáslí 250 ml
- Vejce velké, nejlépe bio 1 ks
- Petržel hladkolistá, jemně posekaná 2 lžíce
- Sůl
- Olej na hluboké smažení
- Cibule velké, pokrájené na zhruba 1,5cm plátky a rozdělené na kroužky 4 ks
- Majonéza křenová, k podávání
Postup
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé
a křupavé. Nechte na kuchyňském papíru odsát tuk. Podávejte s křenovou majonézou, jako přílohu k masům, s bramborovou kaší nebo jako chuťovku. Tip: Místo běžného křenu můžete do majonézy použít ostrou japonskou křenovou pastu wasabi.