www.delibety.com
Dýně z pánve
Rýchla večera před více než 10 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- Máslo (nakrájené na kousky) 40 g
- Anglická slanina (nakrájená nadrobno) 210 g
- Česnek (nakrájený na plátky) 1 stroužek
- Dýně (nejlépe Hokkaido, nakrájená na plátky a zbavená semen) 750 g
- Jarní cibulka (pokrájená na kolečka) 4 ks
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Postup
V širší pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk. Do pánve nyní dejte dýni, podlijte 125 ml vroucí vody, stáhněte plamen a zakryté duste asi 10 minut nebo až je dýně měkká a voda téměř vyvařená.
Přidejte směs slaniny a česneku a zbylé máslo a za občasného zamíchání restujte ještě asi 10 minut. Nakonec přisypte cibulku, osolte a opepřete, zlehka promíchejte a neprodleně noste na stůl.