Jaruna
Skořicové lívance s medem
Snídaně před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 50 g pohankové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- asi 200 ml mléka
- slunečnicový olej na smažení
- med, sezonní ovoce a bílý jogurt k podávání
Postup
Příprava jídla
Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky. V lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance. (Lze použít i obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance příliš neroztečou a zůstanou silné.) Podávejte horké, pomazané medem, spolu s čerstvým sezonním ovocem a jogurtem.