Sfinga
Hořkosladké máslovky
Moučníky před asi 11 roky
Ingredience
- 1,15 dcl másla
- 3 dcl hladké mouky
- 1,15 dcl kakaového prášku (stačí dvě lžíce)
- 1,25 dcl hnědého cukru
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 1 kávová lžička soli
- 2 velká vejce
- 2,3 dcl mléka
- 2 lžíce vanilkového extraktu (vanilkový cukr)
- 2 kávové lžičky jablečného octa
- 2 dcl sekané čokolády
- 2 dcl sekaných karamelek
Postup
Předehřejte troubu na 220°C a nachystejte si papírové košíčky na muffiny, nebo vymažte a vysypte moukou formičky na muffiny. Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Smíchejte všechny suché přísady v míse.
V menší míse rozmíchejte všechny tekuté přísady (včetně rozpuštěného másla), ocet přidejte na konec. Míchejte rychle a přidávejte do suché směsi.
Míchejte směs vařečkou, dokud se všechny přísady nespojí. Nakonec přidejte čokoládové a karamelkové kousky a dobře promíchejte, aby byly v těstě rovnoměrně rozmístěné. Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny (nebo 12 košíčků), pečte 17 – 20 minut, až se vršky muffinů přestanou lesknout a na zapíchnutou špejli se těsto nelepí.