Kateřina Obrazová
Paté z uzené makrely
Rychlé & snadné před více než 10 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 2 uzené makrely
- 200 g sýru Philadelphia
- ½ červené chilli papričky
- 1 jarní cibulka
- hrst hladkolisté petržele
- 1 řapík celeru
- 100 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 1 citrón
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
Na toto množství pomazánky budete potřebovat dvě celé uzené makrely, po obrání kostí dají dohromady asi 300 g masa. Obrané makrelí maso dejte do mixéru, přidejte očištěnou jarní cibilku, řapík celeru, odlomenou půlku chilli papričky, hrst petržele, krémový sýr, špetku pepře, šťávu z poloviny citrónu a zhruba dvě lžíce olivového oleje. Pulsováním vše promixujte. Paté ochutnejte, pokud je třeba dosolte a přendejte do misky. Na závěr ji ještě pokapejte olivovým olejem a posypte celými petrželovými lístky.
Upečené puddinky vyndejte z formy lžící nebo formu obraťte muffinami směrem k pracovní desce a párkrát s ní hranou bouchněte. Vdloky z hnízda vypadají. Pokud se vám do puddinků nebude chtít, opečte na pánvi na plátky nakrájenou bagetu, určitě posatčí.