Standa Fifik
Hořčicové kuře s rozmarýnem
Kuře před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kuřecí maso 1 kilogram (prsa)
- šťáva citronová 2 lžíce
- hořčice celozrnná 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 2 lžíce (čerstvý, nasekaný + 1 lžíce na posypání masa)
- omáčka 0,5 šálků (hořčicová - Hellmann´s)
- víno bílé 1,3 decilitrů (suché)
- smetanový krém Rama Cremefine 1 decilitr (na šlehání)
Postup
V misce smícháme citronovou šťávu, rozetřený česnek, olej, rozmarýn a hořčici Přidáme kuřecí prsa a necháme je marinovat 3 hodiny (nebo přes noc).
Z odleželého masa necháme okapat marinádu, rozložíme ho na mřížku rozehřátého grilu a opečeme ho z obou stran dozlatova.
Maso rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným rozmarýnem a podáváme s hořčicovou omáčkou rozmíchanou s vínem a ušlehaným rostlinným krémem.