Sevillana
Salát s pečenými rajčaty a chlebem
ENSALADAS před více než 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na dvě porce jsem potřebovala
- 500g čerstvých rajčat
- 250g bílého chleba (klidně staršího)
- hlavičku česneku
- olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl a pepř
- dvě lžíce vody
- pořádnou hrst rukoly
- několik plátků prosciutta
- parmazán
Postup
Troubu jsem si předehřála na 180°C. Rajčata jsem nakrájela na čtvrtky, chleba natrhala na kousky a česnek ve slupce rozdělila na jednotlivé měsíčky. Vše jsem v míse promíchala s trochou balzamikového octa a oleje, rozložila na plech vyložený pečícím papírem a dala péct, dokud chléb nebyl křupavý, což bylo asi za půl hodiny.
Stroužky česneku jsem pak vyloupla ze slupky do misky a rozmělnila na kaši. Z oleje, trochy vody a balzamikového octa jsem s česnekem vytvořila emulzi. Chléb jsem s rajčaty v míse promíchala s rukolou a vzniklou emulzí, lehce osolila a opepřila a rozdělila na talíře. Navrch jsem pak přidala plátky prosciutta a hoblinky parmazánu.
Salát jsem podávala ještě teplý.