Jaruna
Drůbeží jatýrka ve slanině
Kuře před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- játra
- 400
- gramů
- (drůbeží)
- slanina anglická
- 200
- gramů
- (plátky)
- pepř mletý
- olej
- (na vymazání pekáčku)
- brusinky
- 200
- gramů
- (sterilované)
- kečup
- 4
- lžíce
- šťáva pomerančová
- (z půlky pomeranče)
- worcesterská omáčka
- 1
- lžíce
- pomerančová kůra
- 1
- lžička
- (nastrouhaná)
- pepř mletý
- sůl
Postup
Nejdříve připravíme omáčku. Sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, vymačkanou šťávu z pomeranče a nastrouhanou kůru, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.
Drůbeží jatýrka opláchneme vodou, osušíme, opepříme je a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut (jatýrka musí zůstat uvnitř růžová).
Upečená horká jatýrka rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou opečené toasty.
Omáčka: