Jaruna
Pomazánka z pečených paprik
Svačinky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 bílá bageta, nakrájená na plátky a opečená (viz Něco navíc)
- 3–4 červené papriky
- 200 g sýra typu feta (např. Apetina)
- olej na potření paprik
- nasekaný čerstvý tymián
- sůl, pepř a vinný ocet na dochucení
Postup
1 Papriky potřete olejem, posypte částí tymiánových lístků a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud jim slupky mírně nezčernají a nezačnou se odlupovat. Pak papriky přesuňte do mísy, přetáhněte ji potravinovou fólií a nechte je vychladnout (papriky můžete dát i do sáčku se zipem). Zchladlé papriky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2 Papriky ochuťte vinným octem, promíchejte je s rozdrobenou fetou, tymiánem, osolte a opepřete.Rozdělte pomazánku na opečené plátky baget a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Bagetu opečte v toustovači, nasucho na pánvi nebo v troubě; třeba pod grilem.