www.delibety.com
Lilkové lasagne
Cestoviny...Pasta před více než 10 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 3 lilky
- 4 stroužky česneku
- 4 snítky tymiánu
- 1 sušená chilli paprička
- 800 g rajčat v konzervě
- 2 lžíce balsamica
- 150 g cheddaru
- 100 g parmazánu
- hrst lístků bazalky
- 1 balení čerstvých lasagní
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plotnu dejte velký hrnec s vodou asi do 1/3 a přiveďte ji k varu. Lilky omyjte a podélně rozřízněte. Naskládejte je do kovového cedníku, který položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se lilky nedotýkaly vody. Hrnec zaklopte poklicí a takto duste lilky asi 30 minut do měkka. Podušené lilky přendejte na prkénko a nahrubo je nasekejte. Stroužky česneku oloupejte a naplátkujte je. Na plotně rozpalte velkou pánev s pořádným cákancem olivového oleje, přidejte lilek, česnek, tymiánové lístky, polovinu bazalkových lístků a podrcenou sušenou chilli papričku. Směs restujte asi 10 minut.
Přidejte obě plechovky celých konzervovaných rajčat, která v likové směsi rozmělněte vařečkou. Náplň do lasagní dochuťte solí a pepřem a povařte ji dalších 10 minut. Dno zapékací nádoby pak pokryjte vrstvou zeleninové náplně, na kterou nastrouhejte cheddar a trochu parmazánu, a pak ji zakryjte pláty čerstvých lasagní. Vrstvení opakujte 1× – 2×, dokud budete mít náplň. Ponechte jen 3 lžíce, kterými potřete poslední vrstvu lasagní. Na závěr lasagne hojně postrouhejte parmazánem, posypte je zbylými bazalkovými lístky a pokropte je trochou olivového oleje. Lasagne zapékejte 25 minut, až budou zlátnout a bublat blahem. Při konzumaci lasagní si, prosím, nespalte ústa…