Jaruna
Flanksteak s teplým čočkovým salátem
Hovězí před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hovězí maso
- 800
- gramů
- (flank steak)
- máslo
- 2
- lžíce
- olej olivový
- pepř
- (čerstvě mletý)
- sůl
- čočka červená
- 300
- gramů
- paprika žlutá
- 1
- kus
- cibule červená
- 1
- kus
- petržel hladkolistá
- 2
- lžíce
- (nasekaná )
- olej olivový
- 1
- lžíce
Postup
Červenou čočku namočíme na 4 hodiny do studené vody, pak ji zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Cibuli oloupeme, papriku omyjeme a zbavíme semínek, obojí nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na lžíci oleje. Přidáme čočku, prohřejeme, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přimícháme zelenou petrželku.
Porce masa osolíme, opepříme, vetřeme do nich pár kapek oleje a necháme je 30 minut odležet v chladu. Pak je necháme asi 15 minut ohřát na pokojovou teplotu, vložíme je do rozpálené pánve a zprudka je opečeme z každé strany 5 7 minut (podle velikosti) tak, aby byly středně propečené (na medium). Necháme je 4 - 5 minut stát, pak je vyjmeme a v pánvi s výpekem rozpustíme 2 lžíce másla.
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s čočkovým salátem.