Jaruna
Chleba s houbami a olivovou gremolatou
Předkrmy před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4–8 plátků bílého italského chleba
- 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
- 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
- 4 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
- 16 zelených oliv, nasekaných nadrobno
- 500 g hub (ze 2/3 velké žampiony, z 1/3 hlíva ústřičná)
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 šalotky, nakrájené na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 5 lžic bílého vína
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1 Promíchejte přísady na gremolatu, zakryjte a dejte do chladničky.
2 Očištěné houby nakrájejte na plátky. Na oleji zpěňte dosklovita šalotku a česnek; stačí 2 minuty. Přidejte houby a míchejte další minutu. Podlijte vínem, osolte, opepřete a na silném plameni vařte, až se víno vstřebá. Pak přimíchejte petrželku a navršte na opečené chleby. Posypte připravenou gremolatou.