Marketa MornaUrdu Hoskova
Lahůdková domácí paštika
Nádivky a slané koláče před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 220 g plátkové anglické slaniny
- 380 g vykostěného kuřecího masa
- 250 g jemně mletého libového vepřového
- 1 lžíci citronové šťávy (nebo koňaku)
- 1/2 malé cibule, nakrájené na kostičky
- 2 rozšlehaná vejce
- 2 lžíce petrželky, jemně nasekané
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku černého pepře
- 1 lžičku olivového oleje na pomazání alobalu
- 10 opražených půlek mandlí na ozdobu
Postup
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.
2. Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.
3. Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.
4. Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.