Jaruna
Vitello tonnato (Tuňákové telecí)
Italian před asi 11 roky z www.sitalemvkuchyni.cz
Ingredience
- 500g telecí kýty (očistěné)
- 250g tuňáka v plechovce
- 1 mrkev
- 1 lžíce capari
- 4 ančovičky
- 50g másla
- 3 lžíce domácí majonézy
- sůl, pepř
Postup
Tento famózní recept má své rodiště v severní Itálii v oblasti Pio Monte. Provedl jsem v něm jedinou malou úpravu. Podle staré klasiky se maso vaří v bujónu, ale já jej dávám péct.
Telecí kýtu svážeme provázkem do válečku a opečeme na másle v kastrole, kam dále přidáme tuňáka, capari, ančovičky a mrkev nakrájenou na větší kousky. Necháme restovat 5 minut a dopečeme v troubě asi hodinu na 100 stupňů. Po uplynulé době maso vyndáme, necháme vychladnout, zbytek rozmixujeme a spojíme s majonézou. Telecí krájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
www.delibety.com před asi 11 roky
no, toto by som chcela skusit..:)
Jaruna před asi 11 roky
tak dáme o víkendu.