srdce
Domácí ovesné sušenky s mandlemi a čokoládou
Pečení před více než 10 roky
Ingredience
- 200 g ovesných vloček (rozemletých na jemnější kousky)
- 100 g hladké mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- 60 g třtinového jemného cukru
- 60 g másla
- 3 vejce
- 70 g mandlí (nasekaných na hrubo)
- 100 g čokoládových chipsů
- 1 kávová lžička jedlé sody
Postup
Rozpalte troubu na 180 °C a připravte si velkou mísu na míchání těsta. Ovesné vločky musí změknout, a proto je nejprve nechte asi půl hodiny namočené v mléce.
Mezitím ušlehejte cukr a vejce v pěnu, do níž postupně vmíchejte také mouku a máslo. Do tohoto těsta dále přilévejte i vločky s mlékem a na závěr do směsi nasypte čokoládu, mandle a sodu.
Když máte těsto hotové, nechte jej asi 20 minut odpočívat v lednici. Pomocí polévkové lžíce namočené ve vodě pak klaďte na plech středně velké hromádky těsta asi 3 cm od sebe.
Sušenky pečte cca 20 minut a pořád kontrolujte, zda se nepálí. Měly by mít nazlátlou barvu.
zdroj: www.kondice.cz