ETA
Makové koláčky s džemem - Recepty na každý den
Sladké mámení před asi 11 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- 250 gramů rostlinný tuk Hera
- 350 gramů hladká mouka
- 50 gramů mák
- 2 kusy vaječný žloutek
- 5 kapek citronového aromatu
- 5 kapek vanilkového aromatu
- 140 gramů cukr moučka
- cukrové sypání
- 100 gramů rybízový džem
Postup
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, cukr prosátý s hladkou moukou, mletý mák, citronové a vanilkové aroma. Těsto řádně a rychle propracujeme, zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut odležet.
Pak nakrájíme na malé kousky a vytvarujeme kuličky, které naskládáme na plech. Do jejich středu vytlačíme důlek. Koláčky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
Po vychladnutí otvor naplníme rozehřátým propasírovaným džemem a ozdobíme sypáním.