Evič Králová
Francouzská čokoládová pěna
Dezerty před téměř 11 roky
Ingredience
- 180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa)
- 1 lžíce másla
- 3 vejce, bílky a žloutky odděleně
- 2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu
- cukr na přislazení
Postup
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.
Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.
zdroj: www.apetitonline.cz