Evič Králová
Čokoládová pěna
Dezerty před téměř 11 roky
Ingredience
- Počet porcí: 6
- 4 vajíčka
- 40 g krupicového cukru
- 200 g tmavé čokolády, nalámané
- 300 ml šlehačky
Postup
Vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Ty dejte do mísy a metlou je vyšlehejte, dokud se na povrchu neobjeví měkké vrcholky. Potom přidejte cukr a šlehejte, abyste získali hustou a lesklou směs.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu; měla by být krásně hladká a tekutá. Přidejte 60 ml šlehačky, žloutky a dobře smíchejte. Zbylou šlehačku ušlehejte do polotuha, pak spojte s bílky a čokoládou. V miskách chlaďte 2–3 hodiny.
zdroj: www.apetitonline.cz