www.delibety.com
Pomalu dušené hovězí
Víkend před téměř 11 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 1 kg hovězí kližky
- 2 červené cibule
- 2 mrkve
- 1/2 bulvy celeru
- 4 stroužky česneku
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 čerstvé bobkové listy
- hrst sušených hříbků
- 2 plechovky celých rajčat v konzervě
- 1 svitek skořice
- olivový olej
- 1/2 láhve chianti
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Oloupejte mrkev, cibule, celer a vše nahrubo nakrájejte. Stroužky česneku nechte neoloupané. Vezměte velký ohnivzdorný hrnec se silným dnem a nalijte do něj necelou decku olivového oleje a rozpalte ho na plotně. Vsypte zeleninu, hrst sušených hříbků, svitek skořice, rozmarýn a bobkové listy. Vše pořádně restujte asi 5 minut.
Zvyšok recepu nájdete na:
http://www.thinkfood.cz/pomalu-dusene-hovezi/