Radka Musilová
Dýňové koblížky z trouby
Má oblíbená jídla před téměř 11 roky
Ingredience
- 400 g mouky
- 1 a půl lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky drceného nového koření
- 1/8 lžičky drceného hřebíčku
- 80 ml rostlinného oleje
- 120 g hnědého cukru
- 1 vajíčko
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 180 g dýňového pyré
- 120 ml mléka
- na vršek koblih:
- 120 g másla
- 180 g cukru krystal
- 1 až 2 lžičky skořice
- dýňové pyré:
- půl větší dýně Hokkaido
- trocha olivového oleje
Postup
Plech pokryjeme pečícím papírem, dýni i se slupkou nakrájíme na dílky, mírně zakápneme trochou oleje a pečeme doměkka. Pak rozmixujeme.
V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a koření. Ve druhé, větší míse smícháme vajíčko, olej, hnědý cukr, vanilku, dýňové pyré a mléko. Přidáme sypkou směs a vymícháme. Těsto naplníme do cukrářského pytlíku a děláme na plech kroužky. Možná jsem udělala směs více hustou než měla být, proto to chtělo opravdu trochu síly. Příště víc naředím těsto, nebo je budu na plech rozdělovat lžící.
Troubu předehřejeme na 180 C a koblihy pečeme něco přes deset až patnáct minut (záleží jak je uděláte velké, malinké mohou být za osm minut). Koblihy necháme mírně zchladnout, aby se daly uchopit, namáčíme do rozpuštěného másla a obalujeme v cukru se skořicí
zdroj: www.crustycorner.blogspot.cz