Sevillana
Conchiglioni s ricottou a špenátem
PASTAS před asi 11 roky
Ingredience
- Pasta conchiglioni
- Plechovka rajčat
- Svazek čerstvého špenátu
- Česnek
- Sůl + pepř
- Ricotta
- Olivový olej
- Máslo
- Bazalka
- Parmezán
- Na ozdobu:
- Bazalka
- Parmezán
Postup
Náplň:
na olivovém oleji osmažit rozsekaný česnek, přidat špenát (sůl + pepř) a chvilku podusit
až bude hotovo nechat vychladnout a smíchat s ricottou
Omáčka:
na olivovém oleji osmažit rozsekaný česnek, přidat plechovku rajčat (sůl + pepř), trošku bazalky a nakonec jen zbytkovým teplem nechat rozpustit trochu másla pro zjemnění
Mezitím se uvařily těstoviny, které se naplní ricottou + špenátem. Do pekáčku se nalije část rajčatové omáčky, na kterou se pokladou naplněné těstoviny. Zbytkem omáčky se těstoviny přelijí, posypou parmezánem a dají se zapéct do trouby.
Před podáváním se posypou zbytkem bazalky a parmezánu.