Marti
Crostini s chřestem a kozím sýrem
Chuťovečky před více než 10 roky
Ingredience
- pro 6 osob
- kozí sýr
- 18 kousků chřestu (vrchní třetiny)
- šťáva z 1/2 citronu
- 6 kousků bagety
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
Postup
Do zapékací mísy se dají vrchní třetiny chřestu (zbytek se dá použít na jiný recept). Pokapou se olejem, citronovou šťávou a přidá se sůl a pepř. Mísa se dá do předehřáté trouby na 180°C na cca 20 minut (dokud nebude chřest měkký).
Ke konci pečení se do mísy přidá nasekaný česnek a vedle ní také nakrájené bagety (dokud nejsou křupavé). Na bagetu se namaže kozí sýr, poklade se 3mi kousky chřestu a posype česnekem.