www.delibety.com
Vegetariánský kebab s feta sýrem a rajčátky | Prima Fresh
Rýchla večera před téměř 11 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- větší cherry rajčata 8 ks
- sýr feta 200 g
- italský chleba, plátky 2 cm silné 2 plátky
- sušená rajčata naložená v oleji 100 g
- černé olivy 100 g
- na marinádu:
- extra panenský olivový olej 80 ml
- česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
- pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy
- zelené pesto 10 ml
- mořská sůl
Postup
1
V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta – to jsou asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.
2
Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.
3
Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3–4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.
4
Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený dokřupava, sundejte kebaby z grilu
a ihned podávejte.