Standa Fifik
Veselý pekáč od Tatiany
Dobroty před asi 11 roky z www.srecepty.cz
Ingredience
- 2 sáčky kyselého zelí
- 2 středně velké cibule
- 1 celý česnek
- 0,5 kg vepřových žeber
- 1 menší vykostěné uzené koleno
- 2 grilovací klobásky
- 0,5 kg libového bůčku
- sůl
- 1 balení kmínu
- 3 lžíce sádla
- 0,4 l zeleninového bujónu
Postup
Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a kůži nařízneme do mřížky, bůček a žebra). Ještě jednou posolíme, okmínujeme a přelijeme troškou bujónu. Mezi maso pak dáme ještě neoloupané stroužky česneku a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 3h, ale asi tak co 20 minut musíme masa otáčet a podlévat bujónem (zelí také promíchávejte!). 30 minut před koncem pečení, přidejte naříznuté klobásky (grilovací se nenařezávají). Podávejte s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.
Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 mi...
Droždí, mouku, cukr a vanilkový cukr promícháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a vmícháme změklé máslo a ...
Do sklenky s ledem nalijeme vodku a limetovou šťávu. Pak opatrně vlejeme přes lžičku curacao ať má koktejl ...
Z droždia, 2 PL vlažnej vody, štipky cukru a múky pripravíme kvások. Vlejeme do preosiatej múky, pridáme va...
Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, změklé sádlo, sůl, koření, mouku a droždí a zapneme progra...
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...
Ondřej Musil před asi 11 roky
Jidlo sampionu..
www.delibety.com před asi 11 roky
dobre k pivu..:)