Kristýna Žďárská
Čokoládovo-hruškový pudink
Dezerty před více než 10 roky
Ingredience
- velká konzerva kompotovaných půlených hrušek, okapaných
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- ½ lžičky jedlé sody
- 25 g kakaa
- 125 g přírodního krupicového cukru
- 150 g másla + na vymazání formy, změklého
- 2 vajíčka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
Troubu předehřejeme na 200 ° C. Čtvercovou formu vymažeme máslem a poklademe do ní okapané hrušky, oblou stranou nahoru. Všechny zbývající uvedené ingredience dáme do kuchyňského robota a vymícháme těsto.Navrstvíme ho na hrušky, uhladíme a v troubě pečeme 30 minut. Hotový puding necháme asi 10 minut odstát, pak ho nakrájíme a podáváme nejlépe ještě teplý s čokoládovou omáčkou, se šlehačkou nebo s crème fraîche.
zdroj: www.food4fun.sk