ETA
Ořechovo-višňový koláč - Recepty na každý den
Sladké mámení před asi 11 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- Ingredience
- těsto
- 400 gramů hladká mouka
- 200 gramů rostlinný tuk Hera
- 50 gramů moučkový cukr
- 1 kus citrónová kůra z 1 citrónu
- 1 kus vejce
- 1 balení prášek do pečiva Dr. Oetker
- 80-100 gramů zakysaná smetana
- špetka sůl
- náplň
- 200 gramů mleté vlašské ořechy
- 200 gramů moučkový cukr
- 4 kusy vejce
- 1/2 balení vanilkový cukr Dr. Oetker
- 1 kus šťáva z 1 citrónu
- 2 skleničky vypeckované višně
- 1-2 lžíce strouhanka
Postup
Smíchejte mouku a prášek do pečiva s měkkou Herou. Přimíchejte zbylé ingredience a rychle vypracujte těsto.
Nechte odpočinout na chladném místě.
Připravte si náplň. Utřete 20 dkg cukru a 4 žloutky dohladka a přidejte vlašské ořechy a citrónovou šťávu. Bílky s vanilkovým cukrem ušlehejte do pevného krému a smíchejte zlehka s oříškovou směsí.
Na moukou poprášeném povrchu vyválejte 2/3 těsta a vložte do koláčové formy.Těsto posypte strouhankou, poklaďte višně a naneste krém. Z 1/3 těsta vyválejte dlouhé pásky/proužky a vytvořte na povrchu koláče mřížku.
Potřete mřížku žloutkem a dejte péct do předehřáté trouby na 160 ° C na 40-45 minut.