Lucie Navrátilová
Cupcakes s citrónovým krémem a sněhovou pusinkou
Pečení před téměř 11 roky
Ingredience
- (na 12 dortíků)
- 113 g změklého másla
- 90 g cukru krupice
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
- 195 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 60 ml mléka
- ---
- 150 g lemon curd (seženete v Marks&Spencer)
- ---
- 2 bílky
- 100 g cukru krupice
- 2/3 lžičky octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
Troubu si předehřejeme na 180°C. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Přidáme vanilkový extrakt a citrónovou kůru.
Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl.
Sypkou směs a mléko postupně střídavě zapracujeme do máslovo-cukrovo-vaječné směsi a vymícháme dohladka.
Hmotou naplníme připravenou formu a pečeme 15-20 minut dozlatova.
Vychladlé cupcakes vydlabeme a naplníme je připraveným citrónovým krémem. Přikryjeme fólií a necháme přes noc uležet v lednici.
Zatím si připravíme pusinky. Troubu předehřejeme na 120°C. Bílky šleháme na střední rychlost, postupně přisypáváme cukr, až se dopracujeme k lesklému pevnému sněhu. Přidáme ocet a škrob a promícháme. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem dvanáct pusinek takového průměru, aby pěkně seděly na připravené cupcakes. Pečeme asi hodinu, potom vypneme troubu, otevřeme dvířka a pusinky v ní necháme vychladnout (klidně přes noc).
Vychladlé pusinky posadíme na uleželé cupcakes a podáváme (pozor - pusinky nepatří do lednice).