Duck Break
Zeleninový quiche
SLANÉ DORTY před téměř 11 roky
Ingredience
- Počet porcí: 12
- Těsto:
- 250 g mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička soli
- 4–6 lžic sojového mléka
- 50 g másla
- Náplň:
- 3 mrkve
- 1 lžíce másla
- pórek
- 2 zelené papriky
- 100 g naklíčených sójových bobů
- 150 g crème fraîche
- 125 ml sojové smetany
- 2 vejce
- 100 g ementálu
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Postup
Na kynuté těsto dejte do mísy mouku, droždí, mléko a změklé máslo. Vařečkou a rukama zpracujte hladké těsto, přikryté je odstavte na teplé místo a nechte asi 30 minut kynout.
Mrkev nakrájejte na tenké plátky, očištěný a omytý pórek nakrájejte na kroužky. Rozpalte máslo na pánvi a krátce na něm poduste mrkev a pórek. Paprikové lusky rozčtvrťte, vyčistěte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Sójové boby v cedníku omyjte a nechte důkladně odkapat.
Těsto ještě krátce prohněťte, na lehce pomoučené ploše je rozválejte do kruhu velikosti pečicí formy. Formu vymažte trochou tuku, vložte do ní těsto a dokola ho do rohů natlačte. Na něj rozprostřete zeleninu. Našlehejte créme fraîche se smetanou a vejci. Nastrouhaný ementál vmíchejte do směsi, ochuťte solí, pepřem a nalijte na zeleninu.
V troubě předehřáté na 200 °C (plynová stupeň 3, horkovzdušná 180 °C) pečte asi 40 minut. Poté vyjměte quiche z formy a servírujte.
zdroj receptu: www.fresh.iprima.cz