Terezka Bedlivá
Pečené barevné papriky
Chuťovky před téměř 11 roky
Ingredience
- 2 velké žluté papriky
- 2 velké červené papriky
- 1 lžíce balsamikového octa
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 4–5 lžic extr panenského olivového oleje
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- hladkolistá petržel
Postup
Na plech dejte papír na pečení a na něj položte celé papriky. Troubu rozpalte na maximum. Vložte plech s paprikami do trouby a rovnoměrně opékejte ze všech stran. Papriky můžete také opéct na sporáku na litinové plotýnce nebo je přímo opékat na ohni.
Papriky by měly být důkladně opečené ze všech stran, šlupka by měla být načernalá s puchýřky. Lepší je, když papriky lehce spálíte, než aby byly syrové... Jakmile jsou hotové, vyndejte je z trouby a vložte do pevného igelitového sáčku, dobře ho uzavřete a sáček vložte do mísy se studenou vodou.
Papriky nechte zapařit asi 15 minut. Poté je vyjměte ze sáčku. Šlupka se uvolní a půjde lehce stáhnout. Následně vytáhněte stopku, ideálně i s celým vnitřkem. Poté papriky rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zbývající semínka. Připravené papriky rozložte na talíř.
Na zálivku si v kastrůlku ohřejte olivový olej, přidejte k němu balzamikový a vinný ocet a důkladně promíchejte. Přelejte přes papriky, osolte, opepřete a na závěr posypte nasekanou petrželovou natí. Servírujte s dobrým čerstvým pečivem.
zdroj receptu: www.fresh.iprima.cz