Terezka Bedlivá
Paprikové lusky s ricottou
Hlavní chod před téměř 11 roky
Ingredience
- 4 papriky
- 250g ricotty
- 100g balkánského sýra nebo fety
- 1 lžíci kaparů
- 1 lžíci piniových semínek
- kůru z jednoho citronu
- několik snítek čerstvého tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
- pepř
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
Pak si odřízněte vršek papriky se stopkou (nevyhazujte) a pomocí lžíce odstraňte semínka.
Ve větší míse smíchejte ricottu s rozdrobeným balkánským sýrem. Přidejte kapary, piniová semínka a kůru z citronu. Směs nesolte, jen opepřete, ale to záleží na vaší chuti. Balkán je dost slaný.
Ochucenou směsí naplňta papriky a přiklopte odloženým vrškem. Papriky naskládejte do olejem vymazaného pekáčku, podlijte trochou vody a pokapejte olejem. Vše dejte péct asi na 40 minut.