Terezka Bedlivá
Čokoládovo-brusinkové cookies s pekanovými ořechy
Chuťovky před téměř 11 roky
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- ½ lžičky kypřicího prášku
- ½ lžičky soli
- 75 g ovesných vloček
- 125 g měkkého másla
- 75 g tmavohnědého cukru (dark muscovado)
- 100 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 75 g sušených brusinek
- 50 g pekanových ořechů, nahrubo nasekaných
- 150 g kousků hořké čokolády
Postup
Troubu předehřejeme na 180 ° C a dva plechy vysteleme papírem na pečení. V misce smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a ovesné vločky. V druhé míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a prošleháme. Do máslově-cukrové pěny zamícháme mouku s ostatními ingrediencemi z první misky. Na závěr přimícháme brusinky, ořechy a čokoládu. Těsto nabíráme lžící, tvarujeme z něj kuličky, které ukládáme na plech dále od sebe. Prsty zlehka rozmačkáme do tvaru hrubších placek. Pečeme 15 minut, necháme 10 minut chladnout na plechu a potom opatrně přeneseme na mřížku, kde necháme cookies úplně vychladnout.
Tip: Cookies vydrží ve vzduchotěsné nádobě čerstvé 5 dní. Lze je i na 3 měsíce zmrazit, rozmrazujeme při pokojové teplotě.
zdroj: www.food4fun.sk