Terezka Bedlivá
Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou
Hlavní chod před téměř 11 roky
Ingredience
- počet porcí: 4
- 1 rohlík, nastrouhaný
- 6 stroužků česneku
- po 1 lžíci mletého (římského) kmínu a mletých semen koriandru
- lžička drcených sušených chilli papriček
- sůl a pepř
- 160 g jader vlašských ořechů
- 280 g vařené čočky, slité
- 160 ml olivového oleje
- 1 vejce
- 4 housky
- zeleninová obloha
- Na jogurtovou omáčku:
- 200 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 2 lžíce najemno nasekané okurky
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup
Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.
Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.
zdroj: www.apetitonline.cz