Jaruna
Letní salát
Saláty před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- brambory
- 600
- gramů
- (vařené ve slupce)
- kuřecí maso
- 2
- kusy
- (stehno uzené )
- fazolky zelené
- 250
- gramů
- rajčata
- 4
- kusy
- cibule červená
- 1
- kus
- olej olivový
- 2
- lžíce
- pepř mletý
- sůl
- olej olivový
- 6
- lžic
- ocet jablečný
- 3
- lžíce
- bazalka
- 4
- listy
- sardelová pasta
- 1
- lžička
- (nebo 2 jemně nakrájená sardelová očka)
- pepř černý
- 3
- špetky
- (mletý)
- sůl
- 3
- špetky
Postup
Vychladlé brambory nakrájíme podélně na šestiny nebo osminky a zprudka je opečeme na oleji. Nasypeme je do velké mísy, osolíme a necháme vychladnout. Kuřecí stehna vykostíme, maso
nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky očistíme, omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vložíme je do kastrolu s litrem vroucí osolené vody a krátce je povaříme tak, aby zůstaly křehké. Pak je zprudka ochladíme studenou vodou, necháme odkapat a přidáme spolu s cibulí také do mísy k bramborám.
Na závěr do mísy přidáme omytá a na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Olivový olej prošleháme se sardelovou pastou a jablečným octem, vmícháme nakrájenou bazalku a zálivku osolíme a opepříme.
Salát rozdělíme na talíře nebo do větších misek a každou porci přelijeme připravenou zálivkou.