Jan Vacha
Tagliatelle s ragú
Hlavní chod před téměř 11 roky
Ingredience
- 150 g prorostlého vepřového masa
- 150 g hovězího masa
- 100 g kuřecích jater
- 100 g pancetty
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 nožičky řapíkatého celeru
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 dcl červeného vína
- 1 dcl mléka
- půl litru zeleninového vývaru
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- sůl a pepř
- parmezán
- olivový olej
Postup
Na rozpáleném oleji se lehce orestuje cibulka s nadrobno nakrájenou mrkví a celerem. Pak se přidá na kostičky nakrájená pancetta a následně se přidá maso. Vše je potřeba pořádně míchat. Až se maso zatáhne, přidá se sůl, pepř a špetka muškátového oříšku. Směs se podlije vývarem, vínem a přidají se rajčata. Na mírném ohni dusíme minimálně hodinu. Ideální je ale déle (třeba i 3h). Těsně před dokončením se přidá mléko. To ragú zjemní.
Po odstavení z ohně se ještě přimíchá parmezán, který ragú také částečně zahustí.
www.delibety.com před téměř 11 roky
dokonalé...mňam...áno...čaknie sa vyplatilo...už viem, čo bude zajtra na obed...ďakujem:)