www.delibety.com
Jahodová polévka s proseccem
Jahodové všeličo před téměř 11 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- žloutek
- 15 ml malinového octa
- špetka mořské soli
- 100 ml slunečnicového nebo arašídového oleje
- 250 g jahod
- 100 ml prosecca
- 125 ml sojové smetany
- 250 ml podmáslí
- čerstvě vymačkaná šťáva z citronu podle chuti
- Na ozdobu:
- plátky jahod
- lístky meduňky
Postup
V misce smíchejte žloutek, ocet a sůl. Postupně přidávejte olej, až vznikne jemná majonéza.
Jahody nakrájejte. Pár hezkých plátků si schovejte na dekoraci a pár kostiček jako vložku do polévky.
Rozmixujte připravené jahody v mixéru, přidejte smetanu a podmáslí a nakonec Prosecco.
Směs z mixéru přidejte do majonézy, pečlivě promíchejte a dochuťte citronem. Polévku uložte do lednice a nechte 5 hodin vychladit.
Kostičky jahod rozdělte do talířů, zalijte vychlazenou polévkou, ozdobte plátky jahod a lístky meduňky. Ihned podávejte.
zdroj receptu: www.fresh.iprima.cz