Veronika Vacková
Recept: Francouzský tatarák z lososa na Labužník.cz
masová jídla před téměř 11 roky z www.labuznik.cz
Ingredience
- steak z lososa bez kůže a kostí
- hořčice standard a dijonská
- žlutá a červená cibule
- sůl
- mletý bílý pepř (může být i černý)
- citronová nebo limetková štáva
- pro gurmány - křepelčí vajíčko
Postup
Lososa naškrábejte špičkou ostrého nože, jde to jako po másle.
Máte-li hrubší kousky, ještě můžete posekat.
Potom vložte do mísy, kde to budete míchat.
Cibuli si nakrájíte opravdu na jemno. Já vždycky beru na cca jeden filet
půlku malé cibulky (žluté i červené) a dávám půlku půlky z každé
pro start.
Potom opatrně přidáte hořčici cca kávovou lžičku od každé. Podle
množství. Osolit, opepřit.
Poté vidličkou vymíchat než to má takovou pěknou konzistenci.
Jak říkám – s cibulí i hořčicí opatrně, velmi snadno potom
přebijete chuť lososa, kterou chcete zachovat. Hořčici i cibuli můžete
přidat vždycky – opačně to jde dost těžko.
Ve finále ještě zakápnout citronem nebo limetkou, promíchat, doladit chutě
a je hotovo.
Na efekt a zjemnění posaďte při servírování nahoru křepelčí
vajíčko – v poloviční skořápce
Potom už jenom připravit bílé pečivo – toast v toastovači nebo
bagetku v troubě.