Veronika Vacková
Rajčata plněná kuskusem a fetou
bezmasá jídla dup_4082 před téměř 11 roky
Ingredience
- 8 větších rajčat
- hrnek kuskusu
- hrnek vody
- 2 stroužky česneku
- lžíci piniových oříšků
- 1 žlutou papriku
- 1 limetku
- 100 g sýru feta
- snítky hladkolisté petrželky
- sůl a pepř
Postup
Z rajčat odřízněte „čepičky“ a dužinu vydlabejte. Kuskus nasypte do hrnce, zalijte stejným objemem vody, promíchejte, přiklopte a nechte pár minut pracovat. Poté ho zakapejte šťávou z limetky a rozmíchejte v něm asi polovinu pokrájené dužiny z rajčat, prolisovaný česnek, kousky sýru feta a najemno nasekanou petrželku, sůl i pepř. Touto směsí naplňte vydlabaná rajčata, vložte je do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte je asi 15 minut péct.