Veronika Vacková
Krémová cibulová polévka
Polévky před téměř 11 roky
Ingredience
- Na 4 porce:
- 500 g cibule
- 1 lžičku másla
- 1 lžíci bramborového škrobu
- 1 l zeleninového vývaru
- 175 g (1 kelímek) cream cheese nebo termizovaného sýru (Philadelphia, žervé, Lučina…)
- 1 malou bagetku
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup
Cibuli nakrájejte na proužky a osmažte ji na másle dozlatova. Přidejte rovnou lžíci škrobu, zalijte zeleninovým vývarem, dochuťte solí a pepřem a vařte asi 10 minut. Pod hrncem vypněte plamen a do horké polévky vmíchejte kelímek termizovaného sýru nebo cream cheese.
Bagetku nakrájejte na kostičky a opečte je. Polévku podávejte posypanou krutony z bagetky, parmezánem a petrželkou.