Veronika Vacková
Bramborová frittata s lusky a kozím sýrem
bezmasá jídla dup_4082 před téměř 11 roky
Ingredience
- Na 4 svačinové (2 večeřové) porce:
- 2 batáty (sladké brambory)
- 2 hrsti mrazených nebo čerstvých fazolkových lusků
- 70 g kozího sýra
- hrst nasekané bazalky
- 4 vejce
- 1 dl plnotučného mléka nebo smetany na vaření
- sůl a pepř
- olej na vymazání formy
Postup
Batáty oškrábejte, nakrájejte na tenké plátky, vložte je do studené osolené vody a přiveďte je k varu. Po 5 minutách přidejte fazolové lusky a vařte ještě dalších 5 minut doměkka. Uvařenou zeleninu sceďte a odložte bokem.
Troubu zapněte na 230 stupňů Celsia. Vajíčka rozšlehejte v míse s mlékem nebo smetanou, přidejte sůl a trochu pepře a případně i nasekanou bazalku. Pak přidejte zeleninu, vše promíchejte a rovnoměrně rozprostřete v koláčové zapékací míse, kterou jste nejdřív vymazali trochou oleje. Kozí sýr nakrájejte na plátky a poklaďte ho navrch. Připravené jídlo vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až jsou vajíčka hotová.