Veronika Vacková
cheesecake s bielou cokoladou a karamelovou polevou
buchty před téměř 11 roky z www.facebook.com
Ingredience
- 175g maslovych susienok posekame a zalejeme 85g roztopeneho masla. kruhovu formu vylozime papierom na pecenie a do nej povtlacame susienkovu zmes.
- Dame piect na 180 stupnov asi 10 minut.
- Krem: roztopime si 300g bielej cokolady a nechame trochu vychladnut. - roztopime ju nad parou a len ciastocne, ked je tak do polovice tekuta, potom odlozime bokom a premiesavame kym sa celkom neroztopi - inak by sa mohla pripalit a znehodnotit.
- zatial zmiesame 600g kremoveho syra typu philadelphia (ja som mala pic frisch z Lidla a lucinu), 3 pl hladkej muky,2 vajcia a jednu kyslu smotanu na hladky krem a pridame do neho bielu cokoladu ktora medzi tym trochu vychladla.
- pecieme pri 150 stupnoch asi 50 minut, potom nechame dve hodinky chladnut a ja som ho potom na noc supla do chladnicky.
- na druhy den opatrne zlozime formu a vrch potrieme karamelovym salkom.
- Od Kačky Pajtinové
Postup
original receptu je tu:
http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2010/05/karamelovy-cheesecake-s-bielou_10.html
a vysiel aj v knihe Adriany Polakovej