Veronika Vacková
Restované žampiony s balsamicem
bezmasá jídla dup_4082 před téměř 11 roky
Ingredience
- 300g žampionů
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- trochu čerstvě nasekané petržele
- sůl, pepř
- 2 lžíce balsamicové redukce
- *Můžete si vyrobit domácí redukci - 1,5 dílu balsamica, 1 díl cukru, případně lze přidat červené víno. Na pánvi zkaramelizujete cukr, přidáte ocet balsamico a červené víno. Vaříte, dokud směs nezhoustne. Bez toho vína vám redukce v lednici vydrží až rok.*
Postup
Žampiony omyjte, osušte a překrojte na půl.
Na rozpáleném oleji orestujte žampiony, pak k nim přidejte nasekaný česnek, který také orestujte.
Nakonec žampiony osolte a opepřete a nalijte na ně balsamicovou redukci. Vše zamíchejte na pánvi a posypte čerstvou petrželí.