www.delibety.com
Ottolenghiho Zelené placky (HISTAMIN)
Vegetarian před téměř 11 roky z histaminovakasulka.com
Ingredience
- Inšpirované: The Anti-Cookbook: Antihistamine and Anti-inflammatory recipe
- Placičky
- 4 hrnky nasekaného mangoldu nebo kadeřávku
- 3/4 hrnku rýžové mouky
- 2 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 6 stonků jarní cibulky, nasekané
- 2 čili papričky, nasekané
- 2/3 hrnku vody
- 1 vaječný bílek, našlehaný
- 1/2 lžičky soli
- Limetková zálivka
- 1/8 hrnku olivového oleje
- 1/8 hrnku limetkové šťávy
- 2 lžičky nasekaného koriandru
Postup
Nasekané kousky mangoldu (pouze zelené listy, odstraňte před přípravou tuhé stonky) dejte na pánev s trochou vody, jakmile lístky zvadnout, sejměte z ohně, nechte osušit a vychladnout. Mouku, celé vejce, olej, sůl, mletý kmín a vodu smíchejte ve větší míse, dokud nevytvoříte tekuté těsto (připomíná palačinkové). Přidejte cibulku, čili, mangold a znovu zamíchejte. Bílek našlehejte a poté opatrně vmíchejte do připraveného těsta. Na pánví ohřejte trochu oleje a osmažte z obou stran menší placičky (nabírala jsem velkou lžící). Ingredience na zálivku smíchejte dohromady. Placičky před podáváním trochu pokapejte připravenou zálivkou. Dobrou chuť!, Přínos: Vitamín A 300%, Vitamín C 200%, Vitamín K 1400%
Antihistaminní působení: kadeřávek/mangold, kmín, koriandr
Protizánětlivé působení: kadeřávek/mangold, kmín, koriandr, olivový olej
.