Evič Králová
Malinový brownie-cheesecake
Dezerty před téměř 11 roky
Ingredience
- (na 25cm kulatou formu, nebo podobně velkou hranatou)
- Brownie:
- 200 g kvalitní tmavé čokolády, nalámané
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 110 g hladké mouky
- Cheesecake:
- 400 g krémového sýra
- 120 g moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 vejce
- Smetanová vrstva:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 65 g moučkového cukru
- ztužovač smetany
- cca 150g malin, plus další na ozdobu (čerstvé, nebo mražené)
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 170°C.
Nalámanou čokoládu dejte do mísy, míchejte a rozpusťte nad hrncem s vařící vodou (miska by se neměla dotýkat vody v hrnci)
a nechte trochu zchladnout.
Máslo s cukrem mixujte ve větší míse, až se dobře spojí. Po jednom přidávejte vejce, až se každé úplně zapracuje do těsta. Po částech přisypávejte mouku a chvíli míchejte, až bude těsto hladké a nakonec přilijte čokoládu a dobře promíchejte. Vznikne vám velmi husté těsto, které naneste do formy vyložené pečícím papírem a uhlaďte nožem.
Krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt míchejte ve větší míse, až budou všechny ingredience spojené do hladké směsi, po jednom přidávejte vejce a nakonec ještě chvíli mixujte, aby byla tvarohová vrstva nadýchanější. Nalijte na brownie vrstvu a uhlaďte nožem.
Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, až bude tvarohová vrstva pevná na dotek a tmavší po stranách, ale stále světlá uprostřed. Nechte ve formě úplně vychladnout a nejlépe přes noc uložte do lednice.