Evič Králová
Quiche se špenátem a cheddarem (4 porce)
Bezmasa jidla před téměř 11 roky
Ingredience
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 3/4 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 3 lžíce studeného másla
- špetka soli
- 3 lžíce mléka
- 3 hrnky baby špenátu
- 3 stroužky česneku
- kapka olivového oleje
- 4 vejce
- 100g cheddaru
- 1 hrnek mléka
- sůl, pepř
Postup
Nejprve si vyrobte korpus. Mouku s vločkami a máslem a solí zpracujte na drobenku, přidejte mléko a hněťte, dokud nevznikne tuhé těsto. Můžete vyválet a vyplnit koláčovou formu či malé formičky. Poté na rozpáleném oleji chvilku osmahněte česnek nakrájený na tenké plátky a přidejte špenát, dokud nezavadne. V misce si rozmíchejte vajíčka, přidejte sýr, mléko, špenát, osolte a opepřete. Směs vlijte na těsto a dejte péct na cca 30 minut.